I ovaj dan, kao i naredni dani vjerujemo bit će posvećeni kraljici Elizabeti II koja je preminula jučer u 96.godini života. Cijeli svijet jednostavno je šokiran činjenicom da je kraljica preminula, dok je cijela Velika Britanija u žalosti. Sada su svi mediji širom svijeta, pa i kod nas preplavljeni sa nekim novim informacijama i detaljima koji se odnose na kraljicu, pa ćemo tako i mi danas da se bavimo sa jednom veoma zanimljivom pričom, a i sami ste po naslovu mogli da zaključite o čemu se radi.

Iz svih dijelova svijeta stižu poruke saučešća i podrške kraljevskoj porodici, pa je i sam ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio saučešće Velikoj Britaniji, kako je i sam naveo zbog nenadoknadivog gubitka. Na prijesto dolazi njen sin princ Čarls III, a narednih deset dana će da traje cijela ceremonija dok se ne sahrani kraljica, a inače za njenu smrt od 1960.godine planirana je operacija Londonski most, koja je sada na snazi, i prema kojoj se postupa, a svaki dan već je isplaniran, i vjerujemo da ćemo i mi sve to da ispratimo.

Oglasio se i predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, koji je izrazio saučešće kraljevskoj porodici, a njegova poruka glasi: „U ime građana Republike Srbije i u svoje ime, upućujem iskreno i duboko saučešće povodom smrti kraljice Elizabete II. Njeno Veličanstvo je svojom nesebičnom javnom službom obeležilo modernu istoriju Ujedinjenog kraljevstva i sveta, dajući primer kako treba nositi vladarski autoritet i obavljati dužnosti i u najtežim vremenima. Bila je oslonac svojoj porodici i celoj naciji, koja joj je bila privržena kroz generacije. Još jednom izražavam duboko saučešće porodici Njenog Veličanstva, kao i građanima i Vladi Ujedinjenog Kraljevstva, uveren da će nastaviti da je pamte poštujući njenu vladarsku mudrost i patriotizam“, navodi se u telegramu saučešća.