Danas govorimo o situaciji u Srbiji koja je itekako diskutabilana u posljednjih 10 mjeseci, kako je krenula cijela priča sa pandemijom covida 19. Aleksandar VUčić je do sada uradio jako puno za svoje građane, podjelom paketa i jako puno novčane pomoći koje je uputio za svoje građane. Pri tome prvo mislimo po 100 eura koje je podijelio u maju mjesecu, a ladnije je dijelio i manjim firmama kao i estradnim umjetnicima. 

Međutim, da uvijek ima nezadovoljnih, pokazuje i podatak kao i priča koja je jučer prostrujala cijelom Srbijom i balkanom, a ovom penzioneru se divi cijeli Balkan, koji je pokazao prije svega veliko srce, ali i određenu dozu hrabrosti, jr se obratio direktno Aleksandru Vučiću. Podsježamo, Vlada Srbije je uputila na adrese penzionera jednokratnu pomoć od 5.000 dinara, ali je Mile Delić odlučio uraditi nešto jako hrabro na ovim jako teškim vremenima. 

Naime, on je u poštama Srpske, napravio novu uplatnicu i adresirao je na Aleksandra Vučića, te mu lično vratio 5.000 dinara, a ispod je napisao “Vrati oteto”. Inače Mile je u penziji i bio je pilot, a u potpisu ove uplatnice je napisao da je njega Vučić, zajedno sa državom oštetio za oko 300.000 dinara, tako da želi svoje pare nazad, ne trebaju mu uopšte tih 5.000 dinara. 

Podsjećamo, Mile je i prije 3 godine,l obio Vučićevih 5.000 jednoratne pomoći za penzionere, a tada je obnašao funkciju premijera države. Sada se nameće pitanje, koliko će ovo imati efekta, jer 1,72 miliona penzionera, živi u jako teškim uslovima u posljednje vrijeme. Da li vi primate penziju, i koliko ste zadovoljni do sada?

 

Preporučeno