Kako ste i sami zaključili ovog vikenda za vas imamo jednu veoma zanimljivu temu, tačnije u pitanju je problem sa kojim se poslednjih godina susreće skoro svaka osoba, a riječ je o višku kilograma. Vjerujemo da se sjećate fotografije koja je nedavno osvanula na društvenim mrežama, a koja je inače nastala davnih 80-tih godina, na kojoj se vidi kako su skoro svi bili mršavi i imali idealnu kilažu, dok je danas situacija skroz drugačija, a mnogi se pitaju koja je razlika, i zbog čega je to tako bilo tada, a sada ovako.

Naime, razlog je jednostavan, a riječ je o ishrani koja se promijenila, pa recimo mnogi danas piju duplo manje mlijeka nego ranije, a recimo jogurt piju mnogo više. Isto tako hrana koju danas jedemo ima mnogo zaslađivača u sebi, a mnogo manje grickaju se neke zdrave namirnice poput recimo badema ili oraha. Danas se slatkiši puno više jedu, a o gaziranim sokovima, čipsevima i ostalom suvišno je i pričati. Na ovu temu pričao je i Saša Palević, koji je gostovao u jednoj emisiji, pa je tom prilikom on rekao sljedeće:

“U sto mililtara soka ima čak dvanaest grama šećera, da dobro ste me čuli. Izbegavajte gazirane sokove, jer vam oni prave celulit, drage žene. To vam je isto kao da ste pojeli šest kockica šećera”- rekao je ovaj itekako poznati nutricionista, koji je dodao i to da se ne treba piti više od 2 litra vode na dan, a ima slučajeva gde osobe popiju i do 4 litra, što također nije zdravo po samu osobu, iako su mnogi mišljenja da je dobro da unesu što više tekućine u sebe, tačnije vode, ali prema njegovim riječima, pretjerivati u tome nije baš najpametnije. Šta vi mislite o ovome? Pišite nam u komentarima ispod.