Jedan od najboljih pjevača na našim prostorima jeste Zdravko Čolić, koji je rođen 30.maja 1951.godine, u Sarajevu, a već pet decenija on se nalazi u svijetu muzike, i još uvijek je na samom vrhu. Svaki njegov nastup do sada je bio veoma posjećen, i karte su svaki put rasprodate u rekordnom vremenu. Na nastupima uvijek napravi nevjerovatnu atmosferu, i njegova publika mu je sve ove godine ostala vjerna.

On već dugi niz godina živi u Beogradu sa svojom suprugom i sa dvije kćerke Unom i Larom. Čola je i ove godine imao brojne nastupe, pa je cijelo ljeto on nastupao po cijelom regionu, a svaki koncert nadmašivao je onaj prethodni. Pored Balkana, Čola je jako tražen i u inostranstvu, gdje naš narod jedva čeka da on nastupa.

Zanimljivo je to da se Čola oglasio na svom Instagram profilu, tačnije on je okačio video snimak u kojem je rekao sljedeće: „Vidimo se osmog oktobra, na koncertu u Beču, da se družimo i pevamo zajedno posle nekoliko godina, voli vas i pozdravlja vaš Zdravko Čolić“, rekao je on, i sa ovim je iznenadio svoje pratioce, jer ovo je rijedak slučaj, da se legendarni pjevač oglašava na ovaj način. Evo i sami pogledajte na snimku ovde.