U nastavku današnjeg članka malo govorimo o ženskom zdravlju, koje je stavljeno na marginu sa pojavom korona virusa. Treba biti iskren pa reći i da su ostale bolesti jako zapostavljene, pogotovo tumor, perkins, bolesti od kojih umiru milioni ljudi na godišnjem nivou, a o njima se nikako ne polemiše, a trebalo bi. Danas se ipak malo fokusiramo na probleme žena koje su sve veči problem današnjice. 

Danas govorimo o ženskim dlakama na ženskom tijelu koje su kod nekih žena zastupljene u manjoj, dok je kod nekih u puno većoj količini. To zna da bude jako neugodna stvar po jednoj ženi, jer se mora stalno depiliirati. To i nije toliko neugodno kada je negdje na nogama, ali ako je negdje na vidljivom dijelu tijela, pogotovo na rukama ili licu to zna biti i više nego neugodno. 

Dlakavost se kod žena pojavljuje uslijed godina, ali i zbog poremećaja hormona što zna dovesti do jako velikih problema. Žene tokom menopauze uslijed povećanog estrogena imaju višak dlaka na licu, jedino pozitivna stvar je ta da dlake budu svjetle, i onda se i ne primjeti, međutim, šta je sa onih koje imaju tamne?

Geni isto tako znaju da igraju jako veliku ulogu u maljavosti, i tu jednostavno onda nema spasa. Hormonski poremećaji su najučestaliji kod žena sa pojavom viška dlaka na tijelu. I na kraju najopasniji je ono kada žena ima policistične jajnike, to se odražava na dlakavosti i zato morate odmah posjetiti doktora?

Preporučeno