Danas pišemo o jednoj jako bitnoj temi o kojoj se jako malo piše a to su u biti problemi sa kojima se žene često susreću. Čim pređu zlatne tridesete već nastaju problemi, tipa menopauza, višak kilograma nakon poroda te mnogim drugim. Ženski hormoni se dosta razlikuju od muških pa su tako i malo komplikovaniji i opsežniji. Vrlo je bitno kao i u svemu odnosno bitnu stavku igra genetika, tako da ako je recimo vaša majka imala problem sa nekim do tih smetnji ili čak nekom bolešću vrlo vjerovatno da ćete se i vi susreti sa istom.

Međutim, to nije nužno pravilo i ne mora da znači ali pretežno tako bude. Ono o čemu ćemo posebnu pažnju da dodamo jeste maljavost. Posebice ona koja se javlja na mjestima gdje ne bi trebala kao što je na primjer brada. To može da bude posljedica genetike, ili posljedica stresa, ali stručnjaci kažu da u većini slučajeva ženama kojima se dlake pojavljuju na bradi budu izrazito svijetle toliko da se i ne vide.

Međutim u vremenu kojem živimo, na tržištu pojavilo se mnogo preparata sa kojima vrlo lako možete da riješite problem koji imate, ali svakako da je najbitnije prije toga da se vi posavjetujete sa vašim ljekarom, a pored toga, brojni su kozmetički saloni koji nude razne usluge, gdje također možete da pronađete rješenje za vaš problem. Vaša mišljenja? Pišite nam u komentarima ispod.