Svedoci smo toga da je u poslednjih par dana zabeleženo jako puno padavina na području Srbije, a nismo mogli puno bolje ni očekivati naon one pune 2 nedelje jakih temperatura, koje su ponekad išle i preko 40 stepeni celzijusa. Od srede navečer pa sve do danas imali smo jake kiše koje su bukvalno nosile sve pred sobom. 

Kruševac, Požarevac, Zrenjanin, sve su to gradovi koji su pogađani žestokim kišama, i to uglavnom u poslepodnevnim satima. Jaki naleti vetrova kidali su drveća, a razasutog granja bilo je na svakom koraku. Saobraćaj je bi oobustavljan a ulicama su nastajale reke u jak okratkom vremenskom intervalu. 

I ova subota nije mogla da prođe bez haosa što se tiče vreenskih prilika. Ivanjica je danas nastradala, a slično vreme u naredna 2 sata očekuje se i u ostatku Srbije, osim u nekim delovima Banata koji će da budu pošteđeni svega ovoga. Niš i Smederevo je također danas bilo pogođeno žestokom kišom, baš kao što je bilo u Ivanjici. 

Đorđe Đurđić srpski meteorolog je najavio da osim žuute kiše danas i sutra nam sledi i “crvena” kiša, a temperature će da se krežu izzmeđu 25 i 30 stepeni celzijusa. Kako je on izzjavio, sve je ovo posledica jakog talasa koji nam je došao iz Sahare, a stabilizacija vremena i nove visoke temperature nam ponovo slede od utorka. 

Preporučeno