Došlo je leto, vreme kada neugodne zmije žestoko napadaju sve što pronađu u prirodi. Ona se itekako probudila, tako da je prva gozba za njih, sve je puno glodara i raznih miševa, koje su prava poslastica za njih. Međutim, na ovim prostorima, a pogotovo u mestima koja su blizu mora, imamo jako puno otrovnica. 

Zato, ako ste neoprezn ina takvim mestima, onda jednostavno morate brzo reagovati ako va ijedna ujede.. Protiv otrov možete dobiti u bilo kojem domu Zdravlja, a svakako da ne treba paničiti ako vas ujede poskok ili smuk, jer otrova treba jako puno da reaguje i da se raširi po celom telu. 

Ono što je zanimljivo zza zmije je to, da one nikada ne napadaju prve, ali kada se stane na njih, one to shvate kao atak na sebe, tako da odmah se brane, a šta će drugo uraditi nego vas ujesti. Zato se treba biti više nego oprezan kada se šeta po prirodi, pogotovo u periodu juli-avgust. Mi vam danas donosimo priču iz Republike Srpske, a čovek koji se vidi na slici je Stevo Radušić, stariiji čovek koji je do sada uhvatio na stotine zzmija. 

Živi u Trebinju, mesto koje je okruženo kršom i planinama i koje na visokim temperaturama je svakakopuno zmija. Ono što on sigurno zna, jeste da nijedna zmija neće ući u vaše dvorište, ako se oseti miris nafte. Zato uzmite u manju posudu i i naspite malo benzina, i one će sigurno zaobići vašu kuću. Također se jako boje ježeva, pa ako ih imate, ne terajte ih iz svoga dvorišta. 

 

Preporučeno