U nastavku današnjeg članka malo nostalgije, koja je svima nama potrebna sa vremenaa na vreme. Kada se samo vratimo 10 ili više godina unazad, uhvati nas neka seta, koja je definitivno lepa za oko srca. Šta tek reći za filmove i muziku od pre 20 i više godina? Mnogi sa setom gledaju na ta vremena, jer i kada danas vidimo neki film ili čujemo neku pesmu iz tog doba, shvatimo u kako nekvalitetnom vremenu živimo.

Što se tiče domaće kinematografije, ona je u poslednje vreme sva u znaku filma “Toma” i “Južni vetar”. Oni definitivno donose novac, pune kino blagajne, ali da li je stvarno kvalitetnija od recimo Tesne kože? Verujemo da nostalgičari to deffinitivno neće priznati, jer svi bi pre izabrali Miju Aleksića ili Batu Stojkovića, od nekih današnjih zvezdi.

Mi se tako danas podsećamo na seriju koja je realizovana u doba sankcija u Srbiji a koja se zove “Porodično blago”. Mnogim generacijama je ta serija i dan danas prirasla srca, i sećaju je se sa setom u mislima. Listerova ćerka iz ove serije je svakako jedna od najdominantnijih uloga iz ovog serijala kojeg se svi apsolutno sećaju. Koliko je samo bila kvalitetna pokazuje i podatak da je do sada u nekoliko navrata reprizirana na javnom servisu Srbije. 

Listerova ćerka je dobila ulogu koja je bila može se reći sporedna, i nije se toliko pojavljivala u njoj, a njeno ime je Anika Miličević. Ona je glumu završila u Prištini, a 1999 godine je otišlla za beograd i to baš u trenutku kada je krenulo bombardovanje.

Preporučeno