Mi se u nastavku današnjeg članka malo fokusiramo na stare zvezde, koje su žarile i palile Jugoslovenskom estradom, sada vveć davnih 80 godina prošloga veka. Mnogo je pevača i pevačica iz tog perioda koji su pravili dar mar u to vreme, snimili jako dobre pesme, a danas su već postali antologija po pitanju svojih pesama, i karijere uopšte.

Danas se apsolutno sve svodi na vizuelno i na kvalitet spotova u materijalnom smislu, dok su pre video spotovi snimani sa par stotina maraka, efekata nije bilo, a isto tako nije bilo ni skupih auta, satova i skupocenih pića ali je bilo lepe pesme. Danas je retkost da izađe neka nova pesma za koju možemo da garantujemo da će biti slušana i za godinu, a kamoli 10.

Zato današnji pevaači uvek pevaju obrade od Ane bekute, miroslava Ilića, Šabana Šaulića i mnogih drugih vedeta, koje su u tom periodu snimili antoloogijske pesme. Da li ste mogli pogoditi o kojoj devojci, danas ženi, je reč sa naslovne fotke? Pojavila se 1984 godine, sa albumom simpatija, i bukvalno oduvala celu scenu. Naravno, reč je o Lučetu iz Kasindola, popularnoj Dragani Mirković koja je sa tadašnjim južnim vetrom punila dvorane i stadione.

Danas iza sebe ima sjajnu karijeru, lepu porodicu sa dvoje dece, i ogroman dvorac u Austriji, tačnije u Beču, a ponosna je i na svoju muzičku televiziju “DM Sat”. Udala se za Tonija Jančića, poznatog srpskog biznismena, koji nema veze sa estradom, ali ima itekako veze sa autima. Koliko mislite da je imala godina dragana na ovoj slici?

Preporučeno