U nastavku današnjeg članka mi se prisećamo velikih muzičkih zvezdi koje su nas napustile, a koje su napravile neizbrisivi trag u balkanskoj muzici. Međutim, o nekima se skoro nikako ne piše, a zasslužili su itekako da se o njima piše, a jedna od takvih muzičkih legendi je svakako i žena o kojoj ćemo danas da pišemo. 

Popularno lice jugoslovnenog roka svakako je bila Margita Stefanović Magi, koja će ostati upamćena kao klavijaturistkinja popularnog benda EKV (Ekaterina velika). Hitovi od EKV-a su svakako antologijski, i slušaće se dok je vremena. “Srce”, “Par godina za nas”, “Ljubav”, samo su neke od pesama koje su obeležile 80 godine prošloga veka. 

Na kraju je doživela tragičnu sudbinu, baš kao i Milan Mladenović koji je skončao od konzumacije opojnih sredstava, ali je Maergita umrla na još strađniji način i definitivno ostavljena od svih. Muzikom je počela da su bavi kao devojčica, a odrasla je u umetničkoj porodici, i to je bio znak da će jednog dana da se bavi aktivno muzikom. Proslavila se u bendu EKV-u, a nakon što je upoznala Mladenovića posle njegovog koncerta, odmah ju je pozvao u bend, jer je shvatio da je ona jedina karika koja nedostaje da postanu savršeni bend.

Oni su bili aktivni sve do 1995 godine, kada je preminuo Milan, a danas se navršava punih 19 godina kako je ona preminula, a imala je samo 43 godine kada je preminula. Verovali ili ne, umrla je kao beskučnica, Preminula je na infektivnoj klinici u Beogradu, a danas je se skoro niko i ne seća. 

Preporučeno