Pjevačica Marija Šerifović otkrila je na svom Instagramu da je takmičarka “Zvezda Granda” Anastasija Ićurup riješila da odustane od takmičenja nakon uvreda koje je dobila od strane žirija. Naime, pjevačica Ana Bekuta i članica žirija je bila pokrenula raspravu vezanu za stajling ove takmičarke i njene protivnice u duelu, a Marija je rekla kako ona stoji iza svake svoje riječi:

“Dobri ljudi, dobar dan. Elem, zatrpali ste mi DM, želim da kažem da stojim iza svake svoje izgovorene riječi, smatram da je to jedino ispravno i dalje. Zatekla me informacija da je kandidatkinja Anastasija Ićurup odustala od takmičenja, nije se žena osjetila dobro, ne želim da bude dio toga. Da li bih ja to uradila?”, rekla je Marija na snimku, pa nastavila: “Ne bih, bila bih bolja i najbolja da žiriju pijem krv. Ova situacija se na ovaj način završava”.

Podsjećanja radi, Ana Bekuta je izrazila svoje mišljenje na račun Anastasijinog oblačenja, ali i druge kandidatkinje Maje Đorđević, te je u emisiji rekla: “Ja ne znam šta to znači, gdje vi to nalazite, gdje kupujete te stvari, to je katastrofa na šta to liči. To je tako jeftino, izgledate jeftino da je to katastrofa. Ne može ovo ovako, djeco, ja neću dozvoliti da ne kažem ovo, vi utičete na djecu koja nas gledaju. Ovo što vi radite, pogotovo ti Đorđe što ih tjeraš da se ovako oblače. Ovo je neprimjerno, degutantno, odvratno i ja ću se isprovraćati sad”

Na sve to nije mogla da šuti Marija Šerifović, koja je svojoj koleginici Ani poslala jasnu poruku šta misli o njenim riječima: “Jedna jako neugodna tema o kojoj može da se polemiše jako dugo. Istina je, 2022. je godina. Lejdi Gaga izađe na scenu, a pjeva obučena u šnicle. Sve je dozvoljeno. Šta je nekome ukusno ili neukusno, o tome se evo ovdje polemiše. Ono što se meni lično ne dopada, ja kada bih došla na tu scenu, jako je bezobrazno, nezgodno za doživjeti i podnijeti udarac kao izvođač ili osoba koja ima 20 godina da ti bilo ko kaže: ‘Povraća mi se zbog tebe’. Šta znači to?! Nemam problem da vam se nije dopalo, već o načinu na koji se izražavamo o izgledu kandidatkinja jer na primjer, možda je to nekog stvarno povrijedilo. Istinski. Da si ti meni rekla, jer imam 167 centimetara i 75 kila i to sam što nije ova estrada, a vidi me gdje sam, da dođe neko da kaže da mu se povraća. Danas sam na mjestu da mogu da kažem da me mnogo zabole ona stvar što se tebi povraća, ali su prolazile godine i godine da dođem do toga statusa i situacije. Imam problem sa načinom i izražavanjem jer to ne može da se kaže. Ne može, Ana”, rekla je Marija u “Zvezdama Granda”.